Nieuwbrief maart, PU-gietvloer basisschool De Klimop

In Kaatsheuvel zorgde Enssieg Vloeren onlangs voor een nieuwe frisse uitstraling van de gangen van basisschool De Klimop. Voor deze vloerrenovatie werd gekozen voor de polyurethaan (PU) gietvloer in combinatie met Flakes. Naast uitstraling waren de wijze van reinigen, veiligheid en duurzaamheid de belangrijkste sleutelwoorden bij de keuze voor een PU-vloer.

Bij deze vloerrenovatie werden de oude verouderde tegelvloeren in diverse gangen vervangen door een PU-gietvloer met Flakes. De keuze voor een vrolijke gele kleur vloer in combinatie met de Flakes geeft het gebouw een moderne en speelse indruk. Bij de renovatie werd de oude tegelvloer met diamant geschuurd en voorzien van een laag tegelprimer. Opvolgend zijn de tegels dichtgezet met een schraaplaag, waarna de gele PU gietlaag is aangebracht en de Flakes gelijkmatig zijn ingestrooid. Voor de laatste laag is gekozen voor de matte topcoating.

De keuze voor een PU  (polyurethaan) gietvloer is voor de toepassing in scholen en dergelijke instellingen snel gemaakt. Enssieg brengt steeds vaker PU- of epoxy gietvloeren aan in scholen. Meer en meer wordt er naast de gangen ook in klaslokalen voor de PU-gietvloer gekozen. Met name wanneer er zich ook sanitaire ruimten bevinden waarin holplinten gewenst zijn blijkt dit, door haar naadloze en vloeistofdichte eigenschappen, voor dergelijke instellingen het ultieme type vloer te zijn. Een immens en onbekend voordeel van de keuze voor deze gietvloeren ten opzichte van de traditionele vloerafwerking is de flinke besparing op de onderhoudskosten.  

Wilt u meer weten over de PU-vloer en de toepassing van flakes? Neem dan contact op met Enssieg Vloeren via: 013-460 04 50.

 

Kijk hier naar de foto’s van het project Basisschool Klimop Kaatsheuvel

Service

Deskundig advies
Totaal projecten
Technisch advies
Project begeleiding
Spoed reparaties

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriƫle en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's. NOA

© Copyright 2022 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Vacatures | Projecten | Sitemap